Kesätwiittailua 20×26-twiittitaideteoksessa

Viikolla 30 on jälleen minun vuoroni twiittailla Oulun Kirjailijaseuran 20×26-twiittitaideteoksessa Oulun Kulttuuripääkaupunkihankkeen twiittiprofiilissa.

Twiittiviikkoni teema on taidekritiikki murteella – jollakin murteella, mutta murteen puhtaudesta en ota vastuuta. Olen viettänyt paljon aikaa kolmella eri murrealueella: Uudessakaupungissa, Inarissa ja aikuisiällä Oulussa. Vakka-Suomen murre ei tule enää itsestään, mutta pohjoislappilainen puhetapa nousee helposti esiin, kun vain käynkin siellä päin.

Kritiikkini kohteena ovat oululaiset ja pohjois-pohjanmaalaiset taideteokset, näyttelyt ja tapahtumat. ATT-ensemblen Kosken kuuluvissa, OTN:n Espanjankärpänen ja Aakon ja Ronkaisen käsikirjoittama Kaikki synnit ovat jo saaneet oman kritiikkitwiittinsä. Vielä seitsemän teosta esitellään viikon aikana! En ole päättänyt mitkä, mutta ainakin muutamassa museossa ja näyttelyssä haluaisin käydä vartavasten twiittailua varten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s