Tarinat

Esikoisromaanini Sudenveri (Teos) ilmestyi vuonna 2012. Lisäksi olen saanut julki vähän yli tusinan verran novelleja eri lehdissä ja antologioissa vuodesta 2002 lähtien.

Tarinani määrittyvät suomikummaksi, mutta olen välillä kirjoittanut myös scifiä, fantasiaa ja kauhua ja jopa yksittäisen realistisen novellin.

Ruumiillisuus, seksuaalisuus ja sukupuoli ovat tarinoideni keskeisiä teemoja. Käsittelen niissä usein myös suomalaista kansanperinnettä ja esihistoriaa. Tarinoissani on vahva antropologinen näkökulma, jonka pohjana on tutkijankoulutukseni.

Sudenveri palkittiin vuonna 2013 Kuvastaja-palkinnolla. Minulle on myönnetty Atorox-palkinto vuoden parhaasta sf-novellista vuosina 2006 ja 2018.

Tällä hetkellä kirjoitan toista romaaniani sekä satunnaisesti myös novelleja.

Sudenveri

Hanna on jättänyt sukunsa ja muuttanut nimensä, jotta elämä Varga-nimisenä taiteilijana ja Laumassa juoksevana sutena olisivat kaksi erillistä asiaa. Ne kuitenkin limittyvät, kun hänen ovelleen ilmaantuu Laumasta karannut nuori poika. Poika on epämuotoinen: ei aivan ihminen eikä aivan susi. Hänen kasvoistaan paljastuu Lauman koko olemus. Martta, Lauman johtaja, aikoo hakea pojan takaisin. Martta on kokenut … Jatka artikkeliin Sudenveri

Novellit

Novellejani on julkaistu eri lehdissä, antologioissa ja verkkosivuilla. Yksi novelleista on kirjoitettu alkujaan englanniksi, ja lisäksi kahdeksan on käännetty eri kielille: englanniksi, espanjaksi, ranskaksi ja viroksi. Novellit Kirkasta ja hopeaa, enimmäkseen kohtalainen näkyvyys. Portti 4/2021. Lapin lapsilönttäre. Satalatva – Kalevala uusin silmin, toim. Salla Simukka ja Siri Kolu. Tammi, 2021. Onton airut. Uuden työväenkirjallisuuden novellit. … Jatka artikkeliin Novellit