Histel

36436360_2087790504799198_3596830197510307840_nOlen harrastanut historian elävöitystä Suomen Keskiaikaseurassa ja Oulun Interaktiivisissa Eläytyjissä OIEI:ssa 1990-luvun puolivälistä alkaen enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Viime vuosina olen elävöittänyt historiaa erilaisissa kotiseutujuhlissa,  keskiaikatapahtumissa ja Kierikin Muinaismarkkinoilla. Läheisin historiallinen ajanjakso itselleni on Suomen rautakausi. Olen kuitenkin elävöittänyt myös keskiaikaa, Pohjois-Pohjanmaan alueen kampakeraamista kivikautta sekä 1800-luvun talonpoikaiselämää kertomalla tarinoita ja esittelemällä perinnekäsityötapoja. Aiemmin myös tanssin historiallisia tansseja aktiivisesti.

Antropologian ja arkeologian opintoni sivusivat usein keskiaikaa, ja historian elävöittäjille näistä teksteistä voi olla iloa.

 

Suomalainen muinaispuku – myöhäisrautakautinen vai nykyaikainen juhlapuku?
Kulttuuriantropologian proseminaaritutkielmani, joka käsittelee viikinki- ja ristiretkiajan pukeutumista ja keinoja, joilla esihistoriallisesta pukeutumisesta on saatu tietoja sekä esittelee Suomessa vuoteen 1995 mennessä tehdyt muinaispukurekonstruktiot. Liitteenä kuvia ja kaavoja.

Pellavan käyttö viikinki- ja ristiretkiajalla Suomen alueella
Arkeologian proseminaarityö rautakautisesta pellavankäytöstä.

Suuntaviivoja skandinaavisen keskiaikaisen ja rautakautisen puvun tekoon.
Yhdessä Gudrun Hildardottirin kanssa laadittu kirjoitelma on tarkoitettu ensimmäistä keskiaikapukuaan tekeville keskiaikaseuralaisille.

Palermon normanniaikaiset rakennukset idän ja lännen kohtauspaikkana
Taidehistorian essee Sisilian historiasta ja Palermon normanniaikaisista rakennuksista, kuvitettu.

Lohjan keskiaikainen Pyhän Laurin kivikirkko
Taidehistorian opintoja varten tehty essee Lohjan Pyhän Laurin keskiaikaisen kivikirkon historiasta keskiajasta nykypäivään. Liitteenä kuvia.