Puhuin biseksuaalisuudesta Ylellä

Yle haastatteli minua Pride-viikolla biseksuaalisuutta käsittelevää juttuaan varten. Haastattelun pohjalta tehtiin erilliset jutut verkkoon, radioon ja televisioon.

Verkkojuttu ilmestyi 12.9.2020 otsikolla Myös homot suhtautuvat epäillen biseksuaaleihin – siitä tietää paljon tutkija Jenny Kangasvuo, jolla on ennakkoluuloista omakohtaista kokemusta.

Kolmen ja puolen minuutin radioklippi ilmestyi 11.9.2020 otsikolla Moni biseksuaali joutuu seksuaalivähemmistöjen ennakkoluulojen kohteeksi. Radiohaastattelu on kuunneltavissa Yle Areenassa toistaiseksi.

Televisiossa puhuin biseksuaalisuudesta ohjelmassa Yle Uutiset Pohjois-Suomi 11.9.2020 kello 17.06 ja Yle Uutiset Pohjois-Suomi 11.9.2020 kello 18.22. Jälkimmäinen haastatteluklippi on hieman pidempi. Haastattelut ovat nähtävissä Yle Areenassa 10.10.2020 asti.

Toivon vahvat siivet on ilmestynyt

Kirjoitin Huoma – Henkirikoken uhrien läheiset ry:lle 20-vuotishistoriikin Toivon vahvat siivet – Henkirikoksen uhrien läheisten vertaistukitoimintaa 20 vuotta.

Kuvaan kirjassa yhdistyksen kasvua pienestä aktiivien joukosta valtakunnalliseksi vaikuttajajärjestöksi.

Samalla kirja kertoo kriisityön ja tukipalveluiden kehityksestä sekä oikeusjärjestelmän muutoksista 2000-luvun alkuvuosikymmeninä.

Kirjan oli tarkoitus ilmestyä jo keväällä, mutta koronatoimet sekoittivat kirjan ilmestymisaikataulun, ja kirja ilmestyi virallisesti 1.9.2020.

Voit rakastaa ketä haluat – paneelikeskustelu Muusajuhlilla 11.8.

muusaMuusat laiturilla – Kirjallisuuskeskustelu: Voit rakastaa ketä haluat

Tiistai 11.08. klo 19:00 Oulun kaupunginkirjasto

Queer, pan, bi. Polyamorinen, monisuhteinen, avoimessa suhteessa. Tänä keväänä Suomessa on julkaistu useita eri kirjoja, jotka käsittelevät erilaisia parisuhdemuotoja ja useampaan kuin yhteen sukupuoleen suuntautuvaa seksuaalista halua. Kevään normatiivisuuksia purkavaa kirjatarjontaa perkaa kanssani aiheeseen perehtynyt FM Eeva Starck.

Muusajuhlat on osa Oulun Juhlaviikkoja.

 

Kerro elämä – elämäkertakirjoittamisen ryhmä Vuolle Opistolla syksyllä 2020

Logo_Vuolle_Setlementti-01

Vedän syksyllä 2020 Vuolle Opistolla senioreille suunnattua sanataiteen ryhmää. Tule mukaan!

Kurssille voit ilmoittautua tästä linkistä: https://www.opistopalvelut.fi/oulunkansalaisopisto/course.php?l=fi&t=14330

21552 KERRO ELÄMÄ – ELÄMÄNKERTAKIRJOITTAMISEN RYHMÄ

Millaisen elämäntarinan haluat kertoa? Onko tarinasi kasvukertomus vai kenties komedia? Onko tavoitteenasi dokumentoida tarkasti mennyttä elämää vai kerätä hauskoja sattumuksia yhteen? Kirjoitatko itseäsi varten vai jälkipolville? Tule kertomaan tarinasi elämänkertakirjoittamisen ryhmässä olet sitten seniori tai nuorempi aikuinen! Kurssilla voit keskittyä niin omaelämäkerran kirjoittamiseen kuin jonkun toisen, esim. sukulaisen elämästä kertomiseen. Ryhmä antaa sinulle mahdollistuuden tarkastella elämäkertakirjoittamista monista eri näkökulmista. Voit myös halutessasi käyttää omaa kuvallista aineistoa, jonka pohjalta voit luoda tekstiä ja koota esim.valokuvakirjan. Kurssilla teemme erilaisia kirjoitusharjoituksia, tehtäviä sekä keskustelemme yhdessä. Mukaan tarvitset kirjoitusvälineet – paperia ja kynän tai kannettavan tietokoneen, miten itsellesi sopii. Opettajana kulttuuriantropologi ja kirjailija Jenny Kangasvuo.

Opetuspaikka: Vuolle Opisto lk 303, Nahkatehtaankatu 2, 3. krs.

Päivä ja kello: Ke: 13.45 – 16.15

Syyslukukausi: 23.9.2020 – 25.11.2020 (21 oppituntia)

Kurssimaksu: 60,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 10.8.2020 9:00

Ilmoittaudu viimeistään: 16.9.2020 0:00

Suomen etniset vähemmistöt ja liveroolipelit – blogikirjoitus Lokissa

Kuvassa pelilauta ja afrikan tähti lautapelin tyylisiä nakkuloita.

Kirjoitin yhdessä Hanna Puolakan kanssa roolipeliblogi Lokiin artikkelin otsikolla Suomen etniset vähemmistöt ja liveroolipelit. Pohdimme tekstissä, miten tehdä larppaaminen etnisten vähemmistöjen kannalta helpommaksi harrastukseksi, ja kuinka etnisiä vähemmistöjä liveroolipeleissä tulisi käsitellä.

Näkökulmamme on larppaajan, mutta taustamme kulttuuriantropologina ja museologiaan erikoistuneena arkeologina antoi mahdollisuuden pohtia aihetta syvemmin, kuin larppaajayhteisössä aiemmin on pohdittu.