Konflikt Eurocon 2023 – esiintymiseni

Uppsalassa, Ruotsissa pidetään Eurocon 2023 teemalla Konflikti 8.-11.6. Esiinnyn kahdessa eri paneelissa Euroconin aikana, joista molemmat ovat perjantaina.

Ensin vedän surua ja spekulatiivista fiktiota käsittelevän paneelin, jossa panelisteina ovat J.S. Meresmaa, Magdalena Hai ja Taru Kumara-Moisio.

Myöhemmin vuorossa on Ian Salesin vetämä paneeli lempihahmojen kuolemasta kirjallisuudessa. Minun lisäkseni mukana ovat Anders Björkelid ja Thomas Årnfelt.

perjantaina 9. kesäkuuta 2023
18:00 CST / 19:00 UTC+3

Sorrow and speculative fiction – Ways of healing a trauma and reinforcing resilience
Sal IX – 2,Duration: 45 mins

20:00 CST / 21:00 UTC+3

Kill your Darlings: When Authors Murder our Favourites
Sal X – 2,Duration: 45 mins

Kirjavinkkien kritiikki Hiuksista takussa

Mikko Saari kirjoitti Kirjavinkkeihin kehuvan kritiikin Hiuksista takussa. Vetää nöyräksi lukea tällaista suitsutusta!

”Hiukset takussa on paitsi hyvää viihdettä ihmissuhteita käsittelevien kirjojen ystäville, myös hyvin opettavainen kirja. Jenny Kangasvuo on kirjoittanut hiljattain tietokirjan bi- ja panseksuaalisuudesta, ja paikka paikoin Hiukset takussa tuntuu yleissivistävältä. Se ei varsinaisesti ole mikään moite: Kangasvuo onnistuu tasapainottelemaan valistuksen ja viihteen välillä hyvin. Jos ei tiedä mitään monisuhteisuudesta, tämän kirjan luettuaan on jo selvästi paremmin kartalla. […] Romaanin oululaisen harrastajateatterin ympärille kietoutuva henkilögalleria on kiehtova ja tämä harrastus tarjoaa myös oivat puitteet pakottaa yhteen henkilöitä, jotka muuten pitäisivät mieluusti reipasta välimatkaa toisiinsa. Oululaisuus ja lappilaisuus (keskeisistä henkilöistä Julia on Sodankylästä ja Risto Muoniosta) antavat teokselle myös oman persoonallisen värinsä.”

Tinarinnat – Kalevalan naisten uudet tarinat on ilmestynyt!

J.S. Meresmaan ja Anni Nupposen toimittama novelliantologia Tinarinnat – Kalevalan naisten uudet tarinat ilmestyi Ainon päivänä 10.5. uudelta Hertta Kustannukselta. 

Antologiassa on mukana novellini Tulisoronen, kivikipinä, jossa kerron Tuurin vaimon tarinan.

Lisäkseni antologiassa on novellit 10 muulta nais- ja muunsukupuoliselta kirjoittajalta sekä 11 kuvittajan uskomattoman hieno värikuvitus.