Viimeinen 20×26-twiittausvuoro

Olen vuoden 2019 aikana twiittaillut helmikuussa ja heinäkuussa Oulun kulttuuripääkaupunkihankkeen twitter-tililtä, kummassakin kuussa viikon verran, kymmenen twiittiä per viikko. Twiitit ovat osa Oulun Kirjailijaseuran pyörittämää 20×26-twiittitaideteosta, johon osallistuu lisäkseni 19 muuta oululaista kirjailijaa, kukin 26 twiitillä. Yhteinen kirjallinen taideproggis jatkuu vielä tammikuun loppuun, mutta osa twiiteistä on nähtävissä Lumo-valofestivaalin yhdessä teoksessa heijastettuna Saaristonkadulla sijaitsevan rakennuksen seinään 22.-24.11.2019. En ole varma, onko teokseen valittu minun twiittejäni, mutta ainakin osa teoksen twiiteistä saa näkyvyyttä tuolloin.

Marraskuussa on viimeinen twiitausvuoroni ajalla 19.-22.11.2019. Teemaksi valitsin marraskuisen ilon ja elämän.

2019-11-08 13.25.43

Tottumiskysymys-elokuvan tekijöiden haastattelu Kaltiossa

Kaltiossa julkaistiin Tottumiskysymys-elokuvaa käsittelevä verkkoartikkelini ”Yks kourasu ja mä en voi olla mitään muuta ku uhri!”, jota varten haastattelin elokuvan dramaturgia ja yhtä ohjaajaa Kirsikka Saarta ja elokuvan näyttelijöistä Krista Kososta ja Johannes Holopaista.

Paperi-Kaltiossa 5/2019 julkaistiin myös oululaista flamencoa käsittelevä juttuni Oululaisessa flamencossa pohjoisen ja etelän reunat kohtaavat.

x_tottumiskysymys_hilla___kristakosonen__kristian__eeroritala_kuvaallihaapasalo__tuffifilms2019_2

Pop up -kirjamessut la 14.9.2019

ukflogoillaa3

Oulun Kirjailijaseura ry. järjestää kauppakeskus Valkeassa Pop up -kirjamessut lauantaina 14.9.2019 kello 13:00-16:00.

Minäkin olen myymässä siellä kirjojani eli  esikoisromaaniani Sudenveri, tietokirjaa Kotvimisen vallankumous, väitöskirjaani Suomalainen biseksuaalisuus sekä sekalaista joukkoa yksittäiskappaleita, jotka ovat löytyneet varaston kätköistä.

Sudenveri maksaa 10€, Kotvimisen vallankumous 25€ ja Suomalainen biseksuaalisuus 30€. Sekalaiset teokset sekalaisin hinnoin.

Scifipaneeli Muusajuhlilla

muusajuhlat-banneri2-2019-1024x377

13.8. Oulun kaupunginkirjasto, tapahtumatila Laituri. Kaarlenväylä 3, Oulu

KLO 19 PIENOISPANEELI: SCIFI-KLASSIKOIDEN VISIOT

Useat scifi-klassikot sijoittuvat 2000-luvun alkuvuosiin. Elämme siis scifin maailmassa! Kun katsomme ikkunasta ulos, emme kuitenkaan näe lentäviä autoja, ja viimeisin lomamatkakin suuntautui Kuuta lähemmäksi. Millaisena kuuluisat tieteiskirjailijat kuten Arthur C. Clarke ja Philip K. Dick kuvasivat meidän nykyaikaamme kirjoissaan? Riemastuttavien ja pelottavienkin tulevaisuus- ja nykyisyyskuvitelmien äärellä tähtitieteilijä Pertti Rautiainen sekä kirjailijat Jenny Kangasvuo ja Mia Myllymäki.

Kesätwiittailua 20×26-twiittitaideteoksessa

Viikolla 30 on jälleen minun vuoroni twiittailla Oulun Kirjailijaseuran 20×26-twiittitaideteoksessa Oulun Kulttuuripääkaupunkihankkeen twiittiprofiilissa.

Twiittiviikkoni teema on taidekritiikki murteella – jollakin murteella, mutta murteen puhtaudesta en ota vastuuta. Olen viettänyt paljon aikaa kolmella eri murrealueella: Uudessakaupungissa, Inarissa ja aikuisiällä Oulussa. Vakka-Suomen murre ei tule enää itsestään, mutta pohjoislappilainen puhetapa nousee helposti esiin, kun vain käynkin siellä päin.

Kritiikkini kohteena ovat oululaiset ja pohjois-pohjanmaalaiset taideteokset, näyttelyt ja tapahtumat. ATT-ensemblen Kosken kuuluvissa, OTN:n Espanjankärpänen ja Aakon ja Ronkaisen käsikirjoittama Kaikki synnit ovat jo saaneet oman kritiikkitwiittinsä. Vielä seitsemän teosta esitellään viikon aikana! En ole päättänyt mitkä, mutta ainakin muutamassa museossa ja näyttelyssä haluaisin käydä vartavasten twiittailua varten.