Bi- ja panseksuaalien mielenterveyden ja hyvinvoinnin haasteet – esitelmä Oulu Pride -viikolla

Oulun Pride -viikolla torstaina 5.8.2021 klo 12.00–13.00 pidän esitelmän Bi- ja panseksuaalien mielenterveyden ja hyvinvoinnin haasteista Hyvän mielen talolla (Kauppurienkatu 23, 2 krs.)

Bi- ja pan­seksuaalisuus ovat varsin näkymättömiä, minkä seurauksena bi- ja pan­seksuaalit kohtaavat usein vähättelyä ja mitätöintiä sekä hetero­normatiivisessa valta­kulttuurissa että erilaisissa sateenkaari­yhteisöissä. Onkin todettu, että bi- ja pan­seksuaalit kärsivät muita ryhmiä enemmän masennus- ja ahdistusoireista. Toisaalta bi- ja pan­seksuaaleilla on usein vahva kokemus siitä, että oma seksuaalisuus on vapautunutta ja erityis­laatuista, mikä tukee hyvinvointia.

Fasistisesta omimisesta: Toinen essee Victor Klempereristä

Kaltiossa ilmestyi esseeni Fasistisesta omimisesta, joka käsittelee kansallisidentiteettin symboleita saksanjuutalaista kirjallisuudentutkijaa Victor Klempererin ajattelun ja kokemusten kautta.

Essee on toinen osa sarjassa Kompassina Victor Klempererin päiväkirjat, jonka teemat nousevat Klempererin päiväkirjamerkinnöistä vuosilta 1933-1945. Näillä näkymin sarjaan tulee viisi esseetä, jotka ilmestyvät noin kuukauden välein, viimeinen elo-syyskuussa.

Sain esseesarjan kirjoittamista varten apurahaa sekä Taiteen edistämiskeskukselta että Suomen Arvostelijain Liitto SARV ry:ltä.

Tavallinen saksalainen professori: Ensimmäinen essee Victor Klempereristä

Kaltiossa ilmestyi esseeni Tavallinen saksalainen professori, joka käsittelee saksanjuutalaista kirjallisuudentutkijaa Victor Klempereriä. Essee aloittaa sarjan Kompassina Victor Klempererin päiväkirjat, jonka teemat nousevat Klempererin päiväkirjamerkinnöistä vuosilta 1933-1945. Näillä näkymin sarjaan tulee viisi esseetä, jotka ilmestyvät noin kuukauden välein, viimeinen elo-syyskuussa.

Sain esseesarjan kirjoittamista varten apurahaa sekä Taiteen edistämiskeskukselta että Suomen Arvostelijain Liitto SARV ry:ltä.