Kesätwiittailua 20×26-twiittitaideteoksessa

Viikolla 30 on jälleen minun vuoroni twiittailla Oulun Kirjailijaseuran 20×26-twiittitaideteoksessa Oulun Kulttuuripääkaupunkihankkeen twiittiprofiilissa.

Twiittiviikkoni teema on taidekritiikki murteella – jollakin murteella, mutta murteen puhtaudesta en ota vastuuta. Olen viettänyt paljon aikaa kolmella eri murrealueella: Uudessakaupungissa, Inarissa ja aikuisiällä Oulussa. Vakka-Suomen murre ei tule enää itsestään, mutta pohjoislappilainen puhetapa nousee helposti esiin, kun vain käynkin siellä päin.

Kritiikkini kohteena ovat oululaiset ja pohjois-pohjanmaalaiset taideteokset, näyttelyt ja tapahtumat. ATT-ensemblen Kosken kuuluvissa, OTN:n Espanjankärpänen ja Aakon ja Ronkaisen käsikirjoittama Kaikki synnit ovat jo saaneet oman kritiikkitwiittinsä. Vielä seitsemän teosta esitellään viikon aikana! En ole päättänyt mitkä, mutta ainakin muutamassa museossa ja näyttelyssä haluaisin käydä vartavasten twiittailua varten.

Paleofiktiota ja Usva-Akatemiaa Finnconissa!

finncon2019somelogo2

Finncon järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä 5.-7.7.

Omat ohjelmaslottini ovat sunnuntaina: pidän luennon paleofiktiosta ja osallistun Usva-Akatemian paneeliin.

Su 14-15 L207 Kirjoittajayhteisön jälkisanat

Usva-akatemia

Usva-akatemiassa kahdeksan kirjailijaa ja kirjoittajaa työsti tekstejään kahden vuoden ajan. Mitä yhteisöllisestä kirjoittamispajasta jäi käteen?

Avainsanat: esittely, kirjoittaminen

 

Su 15-16 L206A Paleofiktio-genren kirjallisuusarkeologinen kaivauskertomus

Jenny Kangasvuo

Onko paleofiktio pelkkää luolamiesseksiä vai myös uskottavia kuvauksia kivikautisista kulttuureista? Mitä ylipäätään voimme oppia menneisyydestä lukemalla paleofiktiota?

Avainsanat: luento, kirjallisuus

Kotvimista Hyvän mielen talolla keskiviikkona 24.4.2019 klo 13-15

hmtlogorgb_pieni-168x168Hyvän mielen talon Henkisen hyvinvoinnin viikolla puhumme kotvimisesta keskiviikkona 24.4.2019 kello 13-15.

Jenny puhuu kotvimisesta, aivoista ja mielenterveydestä, Katri kotvimisesta, koulusta ja luovuudesta ja Jonna kotvimisesta ihmiskunnan historiassa.

Kolmen miniluennon jälkeen jaamme kotvimisvinkkejä ja kannustamme yleisöä keskustelemaan kanssamme kotvimisesta.

Hyvän mielen talo sijaitsee Oulun keskustassa, os. Kauppurienkatu 23, 2 krs. Etuovi Vaarankadun puolella.