Toivon vahvat siivet

Läheisen traumaattinen menetys yhdisti ihmiset eri puolilta Suomea vuonna 2000. Jaettu kokemus tuen puutteesta ja oikeusjärjestelmän ongelmista antoi alkusysäyksen henkirikoksen uhrien läheisten oikeuksia ajavalle järjestölle.

Huoma – Henkirikoksen uhrien läheiset ry julkaisee syksyllä 2020 juhlavuotensa kunniaksi tietokirjan Toivon vahvat siivet – Henkirikoksen uhrien läheisten vertaistukitoimintaa 20 vuotta. Teoksen on kirjoittanut kirjailija, kulttuuriantropologi Jenny Kangasvuo.

Teos kuvaa yhdistyksen kasvua parinkymmenen hengen joukosta valtakunnalliseksi vaikuttajajärjestöksi. Samalla se kuvaa niin kriisityön ja tukipalveluiden kehitystä kuin oikeusjärjestelmänkin muutosta 2000-luvun alkuvuosikymmeninä.

Haastatteluiden ja dokumenttien kautta teoksessa kuullaan tutkijoita, terapeutteja sekä tietenkin henkirikoksen uhrien läheisiä. Kirjassa henkirikoksen uhrien läheiset kertovat surusta, toivosta ja vertaistuen voimasta.

Huoma ry:n jäsenet saavat teoksen maksutta (1 per talous) ja sitä myydään muille kuin jäsenille Huoman toimistolla sekä tilaisuuksien yhteydessä.

Kirjan hinta on 10€.