Kirjaessee saamelaisten omista historioista

Olin juuri kirjoittamassa kirjaesseetä Veli-Pekka Lehtolan kirjasta ”Entiset elävät meissä – Saamelaisten historiat ja Suomi”, kun kaksi saamelaisten totuus- ja sovintokomission jäsentä ja komission pääsihteeri erosivat. Entinen jäsen Miina Seurujärvi ja entinen pääsihteeri Anni-Kristiina Juuso perustelivat eroaan resurssien ja luottamuksen puutteella. Komission työn jatkuminen on tällä hetkellä arvioitavana. Samaan aikaan myös saamelaiskäräjät on poikkeustilassa työntekijöiden väsymyksen ja resurssipulan takia. Kirjaesseestäni tuli sitten ikävällä tavalla ajankohtaisempi kuin alun perin oli tarkoitus.

Essee julkaistiin 5.6.2022 Kritiikin uutisissa otsikolla Saamelaiset historiantulkinnat, totuuden etsintä ja sovinnon vaikeudet. Essee toki keskittyy kirjaan, mutta myönnän avoimesti, että olen pettynyt, vihainen ja pessimistinen suhteessa siihen, miten Suomen valtio toistuvasti sössii asiat silloin, kun on kyse saamelaisten oikeuksista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s