Oletko bi- ja/tai panseksuaali? Vastaa haastattelukutsuun!

Etsin haastateltavia bi- ja panseksuaalisuutta käsittelevää tietokirjaa sekä tutkimusta varten.

Olen Oulun yliopistosta tohtoriksi väitellyt kirjailija ja tutkija. Kirjoitan parhaillaan bi- ja panseksuaalisuutta käsittelevää yleistajuista tietokirjaa, joka ilmestyy keväällä 2022. Laajalle yleisölle suunnattu tietokirja perustuu osittain suomalaista biseksuaalisuutta käsittelevään aiempaan tutkimukseeni, joka julkaistiin vuonna 2014 väitöskirjana otsikolla Suomalainen biseksuaalisuus – Kokemuksen ja käsitteen kulttuuriset ehdot.

Väitöskirjaa varten haastattelin 40 biseksuaaliksi itsensä määrittävää ihmistä, jotka olivat syntyneet 1950-1970-luvuilla. Tein haastattelut vuosina 1999, 2005 ja 2009-2010. Tietokirjaa ja jatkotutkimusta varten etsin uusia haastateltavia, jotka ovat syntyneet vuoden 1980 jälkeen, ja jotka määrittävät itsensä bi- ja/tai panseksuaaleiksi. Haastattelut tehdään syksyllä 2020 ja talvella 2021, koronatilanteen huomioon ottaen joko kasvokkain tai etäyhteydellä.

Uusilta haastateltavilta haluan kysyä heidän elämänkokemuksistaan bi- ja/tai panseksuaaleina sekä heidän ajatuksistaan bi- ja panseksuaalien asemasta Suomessa. Uusien haastateltavien kokemuksia ja ajatuksia verrataan aiempien haastateltavien kokemuksiin ja ajatuksiin.
Haastattelut tehdään luottamuksellisesti. Vastaukset anonymisoidaan ja niitä käytetään aineistona yleistajuista tietokirjaa ja tutkimusta varten. Tutkimuksessa käytetään Oulun yliopiston Ihmistieteiden eettisen neuvottelukunnan ohjeistusta. 

Kiinnostaisiko osallistuminen tutkimukseen? Ota yhteyttä myös, jos tarvitset lisätietoja!

Julkaisua saa mielellään jakaa.
jenny.kangasvuo@oulu.fi

Tietoja aiemmasta tutkimuksestani:
https://jennykangasvuo.com/tutkimus/biseksuaalisuus/

Yksi kommentti artikkeliin ”Oletko bi- ja/tai panseksuaali? Vastaa haastattelukutsuun!

  1. Lauri Hakulinen sanoo:

    Olen Bi ja puolisonikin on. Tämän puolen olemme tunnistaneet jo vuosia sitten. Ehkä meissä on myös hieman tuota Pan puoltakin. Lisäksi minussa (mies) on naisellinen puoli ja olen hakeutumassa naishormonihoitoon. Tilanne tuon suhteen siinä vaiheessa että lähete on lähtenyt Helsinkiin. Olemme olleet avoimessasuhteessa jo yli 4 vuotta joten olemme saaneet rauhassa ja syvällisestikin hakea kokemuksia erinäisistä asioista. Minä olen syntynyt 1980 ja nainen 1971.
    Ystävällisin terveisin Lauri & Tytti

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s